Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kreativa protester i Belarus

Protester i Belarus. Foto.

I mitten av augusti i år anlände doktorand Alena Minchenia till Belarus och mötte en nation där massdemonstrationer brutit ut. Det internationellt omtvistade presidentvalet den 9 augusti följdes av tre dagars massiva protester. De möttes av extremt statligt förtryck i vad Minchenia säger numera har blivit känt som ”kriget”. Sedan dess har landet befunnit sig i ett tillstånd av protester som är oöverträffat i längd i landets samtida nationella historia. Protesterna har varit anmärkningsvärt kreativa och anpassningsbara när det gäller att reagera på olika polisåtgärder, berättade Minchenia i sin föreläsning den 11 november som samarrangerades av UPF och CFE vid Lunds universitet.