Förslaget om minimilön i EU

En europeisk angelägenhet eller en svensk olägenhet?

Det andra numret av Viewpoint Europe handlar om Europeiska kommissionens förslag till ett EU-direktiv om minimilön. En analys av direktivet visar att förslaget som har framställts i svensk debatt som ett hot snarare är att betrakta som en uppmuntran att sprida den svenska modellen till övriga Europa. Författare är Ann-Christine Hartzén, post-doktor i arbetsrätt vid Institutionen för handelsrätt, samt Jörgen Hettne, professor i handelsrätt och prefekt vid Institutionen för handelsrätt. På den här sidan kan du läsa hela analysen.