Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förslaget om minimilön i EU

En europeisk angelägenhet eller en svensk olägenhet?

Det andra numret av Viewpoint Europe handlar om Europeiska kommissionens förslag till ett EU-direktiv om minimilön. En analys av direktivet visar att förslaget som har framställts i svensk debatt som ett hot snarare är att betrakta som en uppmuntran att sprida den svenska modellen till övriga Europa. Författare är Ann-Christine Hartzén, post-doktor i arbetsrätt vid Institutionen för handelsrätt, samt Jörgen Hettne, professor i handelsrätt och prefekt vid Institutionen för handelsrätt. På den här sidan kan du läsa hela analysen.