Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europakommentaren

Europakommentaren drivs av Centrum för europaforskning och är Sveriges enda tvärvetenskapliga forskarblogg med Europatema.

Europakommentaren riktar sig till alla med intresse för europeiska frågor och skribenterna har som ambition att skriva på ett lättillgängligt språk om forskning och annat som sker inom deras respektive specialområde. 

Om du är intresserad av att skriva ett inlägg, hör av dig till redaktören Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se).

Besök bloggen här

Prenumerera på nya inlägg här

Logotyp Europakommentaren.

Senaste blogginläggen

EU-domstolen har beslutat att Polen ska betala 10 miljoner kronor per dag så länge EU:s rättsstatsprincip inte respekter...
USA:s reträtt ur Afghanistan har fått vissa EU-ledare att gnälla över svek, men borde mer än någonsin leda […]
Under coronapandemin har åtgärderna mot smittspridning ofta diskuterats utifrån den så kallade proportionalitetsprincipe...
Nedmonteringen av rättsstatsprincipen i vissa av EU:s medlemsstater, i synnerhet Polen och Ungern, har resulterat i en o...
Ökat samarbete på det sociala området anses vara en viktig del i återhämtningen efter coronapandemin. Den 7-8 maj enades...
Tänk dig att ett företags rymddammsugare åker runt och samlar in skrot i rymden och råkar suga upp […]