Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europakommentaren

Europakommentaren drivs av Centrum för europaforskning och är Sveriges enda tvärvetenskapliga forskarblogg med Europatema.

Europakommentaren riktar sig till alla med intresse för europeiska frågor och skribenterna har som ambition att skriva på ett lättillgängligt språk om forskning och annat som sker inom deras respektive specialområde. 

Om du är intresserad av att skriva ett inlägg, hör av dig till redaktören Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se).

Besök bloggen här

Prenumerera på nya inlägg här

Logotyp Europakommentaren.

Senaste blogginläggen

I februari i år föreslog EU-kommissionen att stora företag med verksamhet inom EU ska bli skyldiga att vidta […]
Den snabbt växande skaran av så kallade plattformsföretag bedriver ofta en gränsöverskridande verksamhet som gör det möj...
Den ryska invasionen av Ukraina har på ett plågsamt sätt belyst EU-ländernas beroende av rysk naturgas. Det har […]
I februari kom två domar från EU-domstolen som rättsligt förstärkte unionens grundläggande värden, däribland rättsstatsp...
I februari 2001 var det stort pådrag i AF-borgen i Lund. Det europeiska språkårets öppningskonferens invigdes och 250 […...
Fri rörlighet för patienter inom EU är en omdebatterad fråga mot bakgrund av de starka intressen som står […]