Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Europakommentaren

Europakommentaren drivs av Centrum för europaforskning och är Sveriges enda tvärvetenskapliga forskarblogg med Europatema.

Europakommentaren riktar sig till alla med intresse för europeiska frågor och skribenterna har som ambition att skriva på ett lättillgängligt språk om forskning och annat som sker inom deras respektive specialområde. 

Om du är intresserad av att skriva ett inlägg, hör av dig till redaktören Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se).

Besök bloggen här

Prenumerera på nya inlägg här

Logotyp Europakommentaren.

Senaste blogginläggen

Möjligheten för intressenter att delta i lagstiftningsprocessen är en viktig del av alla demokratiska system. Inom EU fi...
Idag är det val. I de två tidigare inläggen (del 1 och del 2) visade vi hur frågor om energi, […]
Två dagar kvar till valet. I vårt förra blogginlägg visade vi hur frågor om energi, elpriser, ekonomi, säkerhet, miljö o...
På söndag är det val och i vanlig ordning verkar både partierna och medierna jobba med skygglappar för […]
Om mindre än ett år, det vill säga i januari 2023, är det Sveriges tur att ta över […]
Rysslands invasion av Ukraina har inte bara raserat den europeiska säkerhetsordningen, den har också ändrat villkoren fö...