Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Publikationer

Dator som visar Europakommentaren. Foto.

Centrum för europaforskning driver bloggen Europakommentaren.eu, där forskare med intresse för EU och Europa löpande skriver inlägg. Vi är alltid på jakt efter nya författare, så hör av dig till redaktören Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se) om du är intresserad av att publicera en text.

Skriftserien Viewpoint Europe. Foto.

Den nya skriftserien Viewpoint Europe, med så kallade policy briefs skrivna av forskare vid universitetet, lanserades år 2020. Syftet med serien är att bidra till det offentliga samtalet. 

Vid Lunds universitet finns en hel del forskning med samhällsrelevans som kan användas för att förstå och förklara vår europeiska samtid och historia. Vi hoppas därför hitta forskare som vill sprida kunskap om sin verksamhet och föra ut den till det omgivande samhället.

Genom att skriva en Viewpoint Europe får författarna en möjlighet att göra sina analyser och slutsatser tillgängliga för en publik utanför den egna disciplinen och får därmed en bredare läsekrets än den som läser vetenskapliga tidskrifter.

Är du intresserad av att bidra? Kontakta oss om du är intresserad eller vill veta mer, genom att skicka ett mejl till Simon Barajas Lamo (simon [dot] barajas_lamo [at] cfe [dot] lu [dot] se (simon[dot]barajas_lamo[at]cfe[dot]lu[dot]se)). 

 

Logotyp Europakommentaren.

Senaste blogginläggen

Ska man tvingas åka Vasaloppet på arbetstid, färga håret rosa eller uppge sin politiska hemvist under anställningsinterv...
Vid Europeiska rådets möte i oktober betonade EU:s stats- och regeringschefer behovet av ”avgörande framsteg” för att an...
Sambandet mellan EU:s sociala dimension och en sund konkurrenskraftig inre marknad syns allt oftare i EU-politiken. Det ...
EU:s medlemsländer har länge hållit hårt i sina nationella befogenheter i hälsopolitiska frågor. Coronapandemin blottlad...