Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dator som visar Europakommentaren. Foto.

Centrum för europaforskning driver bloggen Europakommentaren.eu, där forskare med intresse för EU och Europa löpande skriver inlägg. Vi är alltid på jakt efter nya författare, så hör av dig till redaktören Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se) om du är intresserad av att publicera en text.

Skriftserien Viewpoint Europe. Foto.

Den nya skriftserien Viewpoint Europe, med så kallade policy briefs skrivna av forskare vid universitetet, lanserades år 2020. Syftet med serien är att bidra till det offentliga samtalet. 

Vid Lunds universitet finns en hel del forskning med samhällsrelevans som kan användas för att förstå och förklara vår europeiska samtid och historia. Vi hoppas därför hitta forskare som vill sprida kunskap om sin verksamhet och föra ut den till det omgivande samhället.

Genom att skriva en Viewpoint Europe får författarna en möjlighet att göra sina analyser och slutsatser tillgängliga för en publik utanför den egna disciplinen och får därmed en bredare läsekrets än den som läser vetenskapliga tidskrifter.

Är du intresserad av att bidra? Kontakta oss om du är intresserad eller vill veta mer, genom att skicka ett mejl till Evelina Hagberg (evelina [dot] hagberg [at] cfe [dot] lu [dot] se). 

 

Logotyp Europakommentaren.

Senaste blogginläggen

Fri rörlighet för patienter inom EU är en omdebatterad fråga mot bakgrund av de starka intressen som står […]
I september i år, efter fem års långa och svåra förhandlingar, fattade rådet och Europaparlamentet beslut om att […]
EU-domstolen har beslutat att Polen ska betala 10 miljoner kronor per dag så länge EU:s rättsstatsprincip inte respekter...
USA:s reträtt ur Afghanistan har fått vissa EU-ledare att gnälla över svek, men borde mer än någonsin leda […]
Under coronapandemin har åtgärderna mot smittspridning ofta diskuterats utifrån den så kallade proportionalitetsprincipe...
Nedmonteringen av rättsstatsprincipen i vissa av EU:s medlemsstater, i synnerhet Polen och Ungern, har resulterat i en o...