Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

E-hälsa

Ska gränsöverskridande patienträttigheter utökas inom EU, genom att bland annat tillgängliggöra e-journaler och e-recept för medborgare var de än befinner sig i unionen?

De senaste åren har digitala verktyg och digitalt informationsutbyte blivit vanligare inom hälsovården. EU-kommissionen har lagt fram ett förslag om att förbättra och utöka användningen av elektroniska recept och journaler samt att tillgängliggöra dessa dokument för medborgare över hela unionen. Med förslaget vill kommissionen ge medborgare trygga digitala tjänster inom sjukvården, samtidigt som förslaget ska ta hänsyn till lagstiftning om patienträttigheter, elektronisk identifiering och skydd av personuppgifter. Kommissionen vill även skapa en gemensam europeisk infrastruktur där utbyte av forskning och innovation kan ske för att förbättra den medicinska behandlingen samt bättre kunna förutse och hantera epidemier.


Partiernas åsikt om att utöka gränsöverskridande patienträttigheter inom EU
Parti Åsikt på partiets webbplats (maj 2018)
Centerpartiet Saknas
Kristdemokraterna Saknas
Liberalerna Saknas
Miljöpartiet Saknas
Moderaterna Saknas
Socialdemokraterna Saknas
Sverigedemokraterna Saknas
Vänsterpartiet Saknas