Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pensioner

Ska yrkesverksamma inom EU erbjudas ett säkert och förmånligt paneuropeiskt komplement för att spara pengar till pensionen?

I takt med att Europas befolkning blir allt äldre har de nationella pensionssystemen blivit utsatta för allt större tryck. Detta har medfört krav på omstruktureringar av systemen, vilket har gjort dem mindre förmånliga för den enskilde individen i flertalet länder i Europa. Det så kallade pensionsgapet – skillnaden mellan förvärvsinkomst och pensionsinkomst – blir med andra ord allt mer påtagligt. EU-kommissionen har därför förslagit inrättandet av ett privat europeiskt pensionssparande med fri tillgänglighet mellan medlemsländerna. Kommissionen uppmuntrar i förslaget också till skattesubventionerat pensionssparande i medlemsländerna.


Partiernas åsikt om ett paneuropeiskt komplement till pensionssparande
Parti Åsikt på partiets webbplats (maj 2018)
Centerpartiet Saknas
Kristdemokraterna Saknas
Liberalerna Saknas
Miljöpartiet Saknas
Moderaterna Saknas
Socialdemokraterna Saknas 
Sverigedemokraterna Saknas
Vänsterpartiet Saknas