Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skydd av personuppgifter

Finns det behov av ett stärkt skydd för personuppgifter som lagras i samband med användningen av digitala och sociala medier?

Utvecklingen av smarta lösningar för elektronisk kommunikation förenklar våra liv men utgör samtidigt en risk för människors privatliv och säkerhet. Bland annat kan känslig information om politisk och religiös tillhörighet och hälsa lagras och användas utanför individens kontroll. För att stärka skyddet av personuppgifter har kommissionen lagt fram ett förslag som bland annat innefattar ett tydligare regelverk för elektronisk kommunikation som även omfattar appar såsom WhatsApp och Facebook samt ett tydligare regelverk för användningen av cookies. Reglerna kompletterar EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).


Partiernas åsikt om att stärka skydd av personuppgifter inom EU
Parti Åsikt på partiets webbplats (maj 2018)
Centerpartiet Saknas
Kristdemokraterna Saknas
Liberalerna Saknas
Miljöpartiet Positiv. Vill utveckla skyddet för personlig integritet inom EU.
Moderaterna Saknas
Socialdemokraterna Saknas
Sverigedemokraterna Saknas
Vänsterpartiet Saknas