Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Krisstöd

Ska euroländerna fördjupa sitt samarbete genom att inrätta en europeisk valutafond?

Den Europeiska Stabilitetsmekanismen (ESM) är ett ekonomiskt stödprogram för finansiella svårigheter inom euroområdet. Kommissionen har väckt ett förslag om att vidareutveckla ESM, genom skapandet av en Europeisk valutafond (EMF), som föreslås fungera som en säkerhetsmekanism till den EU-gemensamma resolutionsfonden (SRF), det vill säga kunna utgöra en sista instans i händelse av kris. Dessutom vill kommissionen ge den EU-gemensamma resolutionsnämnden (SRB) utökade befogenheter att agera snabbt och effektivt. Med förslaget vill kommissionen också strömlinjeforma det finansiella regelverket för eurosamarbetet, samt öka transparensen i beslutsfattandet.


Partiernas åsikt om en europeisk valutafond bland euroländerna
Parti Åsikt på partiets webbplats (maj 2018)
Centerpartiet Saknas
Kristdemokraterna Saknas
Liberalerna Vag. Vill stödja de reformer som nu diskuteras för att stärka Eurosamarbetet.
Miljöpartiet Saknas
Moderaterna Saknas
Socialdemokraterna Saknas
Sverigedemokraterna Saknas
Vänsterpartiet Saknas