Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skatteflykt

Bör EU:s medlemsstater gemensamt ställa hårdare krav på multinationella företag avseende offentliggörande av skatteinformation?

Skatteflykt och aggressiv skatteplanering hos multinationella företag har en negativ inverkan både på individuella skattebetalare och på nationer som helhet. För att motverka detta är krav på transparens i redovisningen ett viktigt verktyg. Inom unionen sker redan ett visst samarbete och utbyte av information mellan nationella skattemyndigheter. Nu vill kommissionen gå ett steg längre, genom att lägga fram ett förslag om nya skatteregler, med tonvikt på insynskrav och offentliggörande av viss skatteinformation.


Partiernas åsikt om skatteflykt i EU
Parti Åsikt på partiets webbplats (maj 2018)
Centerpartiet Saknas
Kristdemokraterna Saknas
Liberalerna Saknas
Miljöpartiet Saknas
Moderaterna Saknas
Socialdemokraterna Saknas
Sverigedemokraterna Saknas
Vänsterpartiet Saknas