Vill du skriva om samhällsutmaningar under din praktik?

Centrum för europaforskning (CFE) vid Lunds universitet söker en praktikant till vårterminen 2019. Vi söker dig som studerar journalistik eller något näraliggande ämne, och har ett stort intresse för samhällsfrågor.

Under våren 2019 kommer en rad olika samhällsutmaningar att debatteras i samband med valet till Europaparlamentet. CFE har som ambition att uppmuntra forskare att belysa ett antal av dessa på forskarbloggen Europakommentaren. Vi tänker oss att CFE:s praktikant hjälper till med att (alltid i samråd med respektive forskare, och ibland som medförfattare) kolla upp fakta, skriva utkast till delar av texterna, och korrekturläsa de färdiga inläggen. Andra språk- och skrivrelaterade arbetsuppgifter kan också bli aktuella.

Du bör befinna dig i den senare delen av dina studier och praktiken bör ingå som en del i din utbildning och tillstyrkas av din institution. Praktikperioden omfattar 20 veckor under vårterminen 2019, med start den 21 januari eller enligt överenskommelse. Ekonomisk ersättning utgår inte.

Vi tror att du har:

• mycket god språkkänsla och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • goda kunskaper i engelska
  • god vana av sociala medier
  • god organisatorisk förmåga
  • intresse för EU:s plats i den offentliga debatten

Vi är säkra på att du efter din praktik har fått:

• ta del av aktuell forskning
  • fördjupade kunskaper om EU och Europa
  • vara med och bidra till samhällsdebatten
  • inspiration till eventuella kommande special- eller uppsatsarbeten inom ramen för din fortsatta utbildning
  • många nya kontakter

Intresseanmälan

Du ansöker genom att skicka brev, CV, Ladokutdrag och ett skrivprov på svenska (t ex en tidigare inlämnad hemtenta eller ett tidigare uppsatsarbete) till CFE:s biträdande föreståndare Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se). Skrivprovet får inte vara samförfattat med andra utan ska vara din egen text.
Vi behöver din ansökan senast den 7 december 2018.

Vill du veta mer?

Maila gärna Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se) om du har frågor eller funderingar. Du kan också kontakta vår tidigare praktikant Agnes Wiberg (agnes [dot] wiberg [at] cfe [dot] lu [dot] se) om du vill höra mer om hur det är att vara praktikant hos oss.

Besök Europakommentaren på: www.europakommentaren.eu