Nu lanserar vi Europakommentaren!

Den 2 maj lanserade Centrum för Europaforskning den tvärvetenskapliga bloggen Europakommentaren. Ett femtontal forskare från flera discipliner har redan anmält sitt intresse för att skriva inlägg framöver. Bloggens redaktör, Maria Strömvik, hoppas dock att ännu fler ska ansluta sig.
Photo of Europakommentaren

Utvecklingen i Europa påverkar de flesta tänkbara områden, från lokalt till globalt. I många europeiska länder finns sedan länge välbesökta EU-relaterade bloggar, baserade vid stora lärosäten, som möjliggör för forskare att föra ut sina analyser och kommentarer till en bred publik. I Sverige saknas en sådan plattform.

Europakommentaren riktar sig därför till en svenskspråkig allmänhet. Ambitionen och förhoppningen är att skapa en blogg som kan bidra till den svenska samhällsdebatten med analyser och kommentarer om europeisk politik, ekonomi, juridik, historia och kultur i bred bemärkelse.

Besök gärna bloggen på europakommentaren.eu. Där kan du också prenumerera på nya inlägg.

2018-05-11
Mitt Europa - vikten av EU på lokal nivå
2018-05-07
Europas framtid: Är vi framme snart?
2018-05-02
Nu lanserar vi Europakommentaren!
2018-04-25
CBSS Summer University 2018