Kommunalt handlingsutrymme i EU

Seminarium om kommunalt handlingsutrymme i EU i samarbete med Svenska institutet för europapolitiska studier (Sieps).

Den 23 november 2018 arrangerade Centrum för europaforskning ett seminarium i samarbete med Sieps. Under seminariet diskuterades vad det kommunala självstyret betyder i dag och hur det kommunala handlingsutrymmet påverkas av EU:s statsstöds- och upphandlingsregler.

Seminariet går att se i sin helhet nedan:

Se även Henrik Wenander tala om EU-medlemsskapet, Linda Nyberg om EU:s statsstödsregler, Jörgen Hettne om EU:s upphandlingsregler och Anna Wetter Ryde om demokrati i anslutning till seminariet. På Sieps hemsida går det dessutom att ta del av ett kort referat av seminariet.