CFE söker praktikant till våren

Centrum för Europaforskning söker en praktikant till vårterminen 2020. Är du den vi söker?

Centrum för europaforskning vid Lunds universitet (CFE) främjar forskning, utbildning och samtal om Europas nuvarande och framtida utmaningar såväl som kontinentens gemensamma historia. Vi vill inspirera forskare och studenter till att producera och debattera ny kunskap inom fältet, både inom och bortom universitetet. Vill du vara med och hjälpa oss?

Vi söker dig som studerar vid Lunds universitet och har ett särskilt intresse för Europarelaterade frågor. Du bör befinna dig i den senare delen av dina studier och praktiken bör ingå som en del i din utbildning och tillstyrkas av din institution. Praktikperioden omfattar 20 veckor under vårterminen 2020, med start den 20 januari eller enligt överenskommelse. Ekonomisk ersättning utgår inte.

Vi tror att du har:
•    mycket god språkkänsla och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
•    goda kunskaper i engelska
•    god vana av sociala medier
•    god organisatorisk förmåga
•    god kunskap om EU:s funktionssätt
•    intresse för Europas plats i den offentliga debatten

Arbetsuppgifterna kommer att variera, men vi tror att du t ex kan:
•    hjälpa till med materialinsamling till pågående forskningsprojekt som är kopplade till CFE
•    bistå i uppdateringen om CFE:s verksamhet på vår webbplats och i sociala medier
•    bidra till genomförandet av konferenser, seminarier och andra liknande arrangemang
•    skriva artiklar/referat från seminarier och konferenser
•    språkgranska och korrekturläsa artiklar och rapporter både på engelska och svenska

Vi hoppas att du efter din praktik har fått:
•    fördjupade kunskaper om EU och Europa
•    inblick i forskning om Europa
•    inspiration till eventuella kommande special- eller uppsatsarbeten inom ramen för din fortsatta utbildning
•    många nya kontakter

Intresseanmälan
Du ansöker genom att skicka brev, CV, Ladokutdrag och ett skrivprov på svenska (t ex en tidigare inlämnad hemtenta eller ett tidigare uppsatsarbete) till CFE:s biträdande föreståndare Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se).

Vi behöver din ansökan senast den 8 november.

Ett skrivprov kan komma att genomföras för de sökande efter ansökningstidens utgång.

Vill du veta mer?

Här kan du läsa mer om vad CFE gjorde förra året.

Kontakta gärna Maria Strömvik (maria [dot] stromvik [at] svet [dot] lu [dot] se) om du har frågor. Du kan även kontakta CFE:s föreståndare Jörgen Hettne, (jorgen [dot] hettne [at] har [dot] lu [dot] se) eller biträdande föreståndare Anamaria Dutceac Segesten (anamaria [dot] dutceac_segesten [at] eu [dot] lu [dot] se).